Takip Et

En güzel Patlıcan yemekleri

En güzel Patlıcan yemekleri hangileri?

1
Misafir Ziyaretçi  |  12.07.2012   |  +62   
+1
62
-1
2
Misafir Ziyaretçi  |  21.07.2012   |  +55   
+1
55
-1
3
Misafir Ziyaretçi  |  25.07.2012   |  +31   
+1
31
-1
4
mehmet  |  25.02.2011   |  +32   
+1
32
-1

Hazırlanması
Patlıcanları alaca soyup fındık iriliğinde küp doğrayalım. Tuzlu suda yarım saat bekleterek yıkayıp süzgece alalım ve suyunu süzelim. Tencereye sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene dek kavuralım.

 Devamını Oku »
5
mehmet  |  25.02.2011   |  +24   
+1
24
-1

Hazırlanışı
Patlıcanlar alacalı soyulup iri küpler halinde doğranır. Tuzlu suda bekletilip kara suyunun çıkması sağlanır. Soğan yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. Yarım ay doğranmış havuçlar eklenip kavrulmaya devam edilir.

 Devamını Oku »
6
Misafir Ziyaretçi  |  03.09.2012   |  +17   
+1
17
-1
7
mehmet  |  25.02.2011   |  +17   
+1
17
-1

Hazırlanması
Önce patlıcanları, tüm kabuklarını soyup, büyükçe fındık iriliğinde doğrayın. Patlıcanları tuzlu suda 30 dakika
bekletin.

 Devamını Oku »
8
Misafir Ziyaretçi  |  25.07.2011   |  +13   
+1
13
-1
9
mehmet  |  25.02.2011   |  +12   
+1
12
-1

Hazırlanışı
Öncelikle patlıcanları yıkayıp soyalım. Bol tuzlu suda, 20 dakika bekletelim. Süre sonunda suyunu sıkıp, 2 cm eninde yuvarlak dilimleyelim. Kızartma tavasında kızgın yağda kızartıp mutfak havlusu üzerine alalım.

 Devamını Oku »
10
Misafir Ziyaretçi  |  15.04.2013   |  +7   
+1
7
-1
11
mehmet  |  25.02.2011   |  +9   
+1
9
-1

Hazırlanışı
Patlıcanları fırında veya bir tavada hızlı ateşte çevirerek közleyim.
Közlenmiş patlıcanların sap kısımlarından başlayarak boyuna ikiye bölün. Patlıcanların içlerini kaşıkla boşaltın. Fırın tepsisine dizin.

 Devamını Oku »
12
Misafir Ziyaretçi  |  21.07.2012   |  +8   
+1
8
-1

Gerekli Malzemeler :

 Devamını Oku »
13
mehmet  |  25.02.2011   |  +7   
+1
7
-1

Hazırlanması
Patlıcanları köz ateşi üzerinde veya kısık ocak ateşinde yumuşayana kadar çevire çevire közleyin. Patlıcan güzelce yumuşamış olsun. Patlıcanları daha sıcakken sap kısmından tutarak soyun.

 Devamını Oku »
14
mehmet  |  25.02.2011   |  +6   
+1
6
-1

Hazırlanması
Öncelikli olarak patlıcanları közleyin, küçük parçalar halinde doğradıktan sonra sarımsaklı yoğurtla birlikte karıştırıyoruz kıymayı bir başka tencerede kavuruyoruz.

 Devamını Oku »
15
mehmet  |  25.02.2011   |  +5   
+1
5
-1

Tarifi
Patlıcanları iyice yıkadıktan sonra kurulayın. Fırın ızgarasında közleyin. Kabuklarını soyup iri parçalar halinde doğrayarak bir kaseye alın.

 Devamını Oku »
16
Misafir Ziyaretçi  |  02.07.2013   |  +4   
+1
4
-1
17
Misafir Ziyaretçi  |  29.05.2013   |  +3   
+1
3
-1
18
mehmet  |  25.02.2011   |  +4   
+1
4
-1

Tarifi
Fırını 180 dereceye ayarlanır. Patlıcan dilimleri yağlı kağıtla döşenmiş fırın kalıbına dizilir. Tuzu serpip, zeytinyağı sürülür. Üzerini zeytinyağlı kağıtla kapatıp su serpin ve fırında 20 dakika pişirilir.

 Devamını Oku »
19
mehmet  |  25.02.2011   |  +3   
+1
3
-1

Hazırlanması
Patlıcanları alaca soyunuz.
Büyüklüklerine göre 2 veya 3′e ortadan kesiniz.
İçlerini oyacakla çıkarınız.

 Devamını Oku »
20
seygo  |  22.03.2011   |  +2   
+1
2
-1

Mangalda pişirip terlettikten sonra, dürüm yapılıp yenmesi hoştur.

 Devamını Oku »
21
mehmet  |  25.02.2011   |  +4   
+1
4
-1

Hazırlanışı
Patlıcanlar közlenip dikkatlice soyulur. Sap kısımları üst­lerinde kalır. Limonlu suda bekletilir. Diğer yanda piyazlık doğranmış soğan kıyma ile birlikte kavrulur.

 Devamını Oku »
22
mehmet  |  25.02.2011   |  +1   
+1
1
-1

Tarifi
Patlıcanların sap kısımlarını kısaltıp alacalı soyun. Üzerini örtecek kadar tuzlu suda 15 dakika bekleterek acısının çıkmasını sağlayın. Kızgın yağda kızartıp küçük bir tepsiye yerleştirin. Ortasında bıçakla boylamasına yarık açın.

 Devamını Oku »
23
mehmet  |  25.02.2011   |  +1   
+1
1
-1

Hazırlanışı
Kemer patlıcan közlenip kabukları soyulur. Kararmamaları için limonlu suda 15 dakika bekletilir. Diğer yanda soğan yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. Tavuk kuşbaşı ekle­nip kavrulmaya devam edilir.

 Devamını Oku »
24
mehmet  |  25.02.2011   |  +1   
+1
1
-1

Hazırlanışı
Patlıcanlar alacalı soyulur. 2 parmak kalınlığında doğra­nır. Elektrikli ızgarada (ya da dumansız ızgara) önü ve arkası kızartılır. Fırın tepsisine alınır. Soya kıyması çukur bir kabın içinde 1 bardak kaynar su ile ıslatılır, demlenince iyice sıkılır.

 Devamını Oku »
25
Misafir Ziyaretçi  |  02.07.2012  
+1
0
-1
Listede eksik birşey mi var? Hemen Ekle:
Bu listeleri ziyaretçilerimiz oluşturuyor. Listede eksiklik gördüyseniz üyelik şartı olmadan ekleme yapabilirsiniz. Daha fazla bilgi.
mehmet hakkında:

Merhaba,
Size internetde her konunun en iyisini bulabilmeniz bunları oylayıp yorumlayabilmeniz için kurulmuş eniyim.com un ekibindeyim.
Buradaki konularla alakalı olarak bana mehmet@eniyim.com adresinden ulaşabilirsiniz.