Takip Et

En güzel Mezeler

Sofraların vazgeçilmezi mezelerden sizin tercihiniz hangisi?

1
özerözlm  |  9.03.2011   |  +3   
+1
3
-1

Hazırlanışı :
İlk önce bir kabın içerisine yoğurt ve mayonezi boşaltalım ve iyice çırpalım. Daha sonra sarmısakları biraz tuz ekleyerek dövelim. Dövdüğümüz sarmısakları yoğurt ve mayonezden oluşan karışıma ekleyelim.

 Devamını Oku »
2
mehmet  |  26.02.2011   |  +3   
+1
3
-1

Hazırlanışı
Ayıklanmış iç ceviz, sarmısak ve tuzu cevizin yağını çıkarmamak ve fazla ufalamamak suretiyle, ceviz ve sarmısakları havanda dövün.

 Devamını Oku »
3
Misafir Ziyaretçi  |  3.04.2012   |  +1   
+1
1
-1
4
mehmet  |  26.02.2011   |  +1   
+1
1
-1

Hazırlanması
Sarmısağı ezelim.
Beyaz peynir rendesi,süzme yoğurt,nane,yağ,kimyon ve tuzla beraber karıştıralım.

 Devamını Oku »
5
mehmet  |  26.02.2011  
+1
0
-1

Hazırlanışı
İki kuru soğan, iki diş sarımsak, iki soyulmuş salatalık, 2-3 adet temizlenmiş yeşil biber, yarım demet dereotu, yarım demet maydanozu blendırdan geçirin.

 Devamını Oku »
6
mehmet  |  26.02.2011  
+1
0
-1

Hazırlanışı
Temizlenmiş ve yıkanmış tavuğu, dörde bölünmüş soğan, havuç ve yeterince suyla birlikte ateşe koyun.
Kaynamaya başlarken üzerindeki köpüğü alın.

 Devamını Oku »
7
mehmet  |  26.02.2011  
+1
0
-1

Hazırlanması
Fasulyeyi akşamdan temizleyip üzerine çıkacak kadar su koyup ıslatın.
Sabah yıkayıp tekrar aynı şekilde su koyup orta ateşte 2.5-3 saat pişirip ateşten alın.

 Devamını Oku »
8
mehmet  |  26.02.2011  
+1
0
-1

Hazırlanması
Nohutu akşamdan 1 tatlı kaşığı tuzlu suda ıslatın.
Düdüklü tencerede 45 dakika pişirip, suyunu süzün.
Yarım su bardağı su ilave edip, blendırdan geçirin.

 Devamını Oku »
9
mehmet  |  26.02.2011  
+1
0
-1

Hazırlanması
Kırmızı biberleri yıkayıp kurulayın.
Fırın tepsisine dizin.
Fırında 200 derecede 10 dakika bir tarafını; sonra biberlerin altta kalan taraflarını da üste çevirip, 10 dakika da bu tarafını közleyip fırından çıkarın. Bazen bu süreler biberlerin büyüklüklerine göre değişebilir.

 Devamını Oku »
10
mehmet  |  26.02.2011  
+1
0
-1

Hazırlanışı
Patatesler haşlanır.
Bir kabın içerisine patatesler rendelenir. Patatesler sıcakken içine bulgur konur ve şişmesi sağlanır.
Soğan küp küp doğranır.

 Devamını Oku »
11
mehmet  |  26.02.2011  
+1
0
-1

Hazırlanışı
Semizotunu yıkayıp ayıklayın.
Bir parmak kalınlığında doğrayın.
Tuz serpip, elinizle ovuşturun.

 Devamını Oku »
12
Misafir Ziyaretçi  |  3.04.2012  
+1
0
-1
Listede eksik birşey mi var? Hemen Ekle:
Bu listeleri ziyaretçilerimiz oluşturuyor. Listede eksiklik gördüyseniz üyelik şartı olmadan ekleme yapabilirsiniz. Daha fazla bilgi.
mehmet hakkında:

Merhaba,
Size internetde her konunun en iyisini bulabilmeniz bunları oylayıp yorumlayabilmeniz için kurulmuş eniyim.com un ekibindeyim.
Buradaki konularla alakalı olarak bana mehmet@eniyim.com adresinden ulaşabilirsiniz.